arctic factory logo kuvitus.jpg

TEHTAAN TYYPPIEN
ASIAKKAAT

Olemme saaneet olla auttamassa lukuisia yrityksiä ja organisaatioita kehittämään toimintaansa ja palveluitaan palvelumuotoilun menetelmin. Täältä löydät muutamia asiakastarinoistamme sekä kommentteja mitä meistä on matkan varrella ääneen lausuttu.

Tornion kaupunki logo
R-Collection logo
Kiipeilykeskus Väki logo
Santa Sport logo
Kemijoki Oy logo
Pyhätunturi logo
Business Tornio logo
Ylitornio logo
Aurora Holidays logo
NEVE logo
Hetki Pukin kanssa logo
Lapin yliopisto logo
Suomen Maastotieto logo
Lucky Ranch logo
Arctic Design Week logo
Lapin AMK logo
Rovaniemi logo
Lapin Liitto logo
Beyond Arctic logo
Design Forum Finland logo
kemijoki arctic factory

KEMIJOKI OY
STRATEGINEN BRÄNDITYÖ

Asiakaslähtöinen brändityö osaksi liiketoimintastrategiaa

Keväällä 2020 toimimme Suomen suurimman vesivoiman tuottajan Kemijoki Oy:n kehittämiskumppanina ja työstimme yhtiön brändistrategiaa osana heidän laajempaa liiketoimintastrategian uudistamisen kokonaisuutta

Brändityön lopputulokset kiteytettiin Kemijoki Oy:n henkilöstölle helposti käytettävässä podcast-muodossa, jolloin itse kukin voi tutustua brändiohjeistoon myös kuunnellen vaikka ajomatkalla tai muiden töiden lomassa.

case pyhätunturi arctic factory

PYHÄTUNTURIN HIIHTOKESKUS

Uuden palvelun asiakaslähtöinen kehittäminen ja palvelupolun rakentaminen

Vuosien 2019-2020 aikana toimimme Pyhätunturin Hiihtokeskuksen muotoilukumppanina heidän uuden majoituspalvelunsa suunnittelutyössä. Rakensimme majoituskonseptille palvelupolun sekä suunnittelimme ja toteutimme palvelun ensivaiheen testaamisen.

"Onpa ihanaa, että meillä on nyt suunniteltu palvelu, jota on jo testattu ihan oikeilla asiakkailla ja meillä on asiakkaiden kommentteja ja kokemuksia kirjattuna ylös. Näin meidän pitäisi toimia meidän kaikkien palveluiden kanssa."
 

Jenni Ihatsu

Pyhätunturin hiihtokeskus

suomen maastotieto arctic factory

SUOMEN
MAASTOTIETO

Uuden mobiilisovelluksen konseptointi
myynnin testaamista varten

Vuonna 2019 teimme Suomen Maastotieto Oy:lle uuden mobiilisovelluksen nopean konseptoinnin. Projektin lopputuloksena syntyi konsepti, jolla yritys pääsee testaamaan kehitteillä olevan palvelunsa myyntiä potentiaalisilla asiakkailla

Suomen Maastotieto Oy:n idea uudesta mobiilisovelluksesta konseptoitiin muotoon, jossa sen myyntiä päästiin testaamaan potentiaalisilla isoilla kumppaneilla. Lisäksi konseptia pystyttiin hyödyntämään kehittämistyön lisärahoituksen hakemisessa.

Yritys hyödynsi kehittämistyön rahoituksena Business Finlandin "Innovaatioseteli" -rahoitusta.

tornion kaupunki tapahtumat.jpg

TORNION KAUPUNKI
TAPAHTUMIEN KEHITTÄMINEN

Tapahtumien ja tapahtumakaupungin kehittämistä palvelumuotoilun menetelmin

Vuosien 2020-2021 aikana toimimme Tornion kaupungin tapahtumien kehittämishankkeen palvelumuotoilu- kumppanina. Toimeksiantoihin kuului tapahtumien konseptointia ja suunnittelua, strategiatyön konsultointia, työpajojen suunnittelua ja fasilitointia sekä markkinoinnin ja brändin kehittämistyötä.

”Työskentely Arctic Factoryn kanssa on ollut mutkatonta, avointa ja jouhevaa. Tehtaan tyyppien tapa saada osallistujat verkkoympäristössä inspiroitumaan ja avautumaan keskustelulle on tehnyt vaikutuksen. Tehtaan Tyyppien tapa puhutella osallistujia on maanläheinen, tavallinen ja riisuttu pois kaikista turhista alan slangisanoista siten, että ihmiset toisessa päässä linjaa oikeasti ja aidosti ymmärtävät, mistä puhutaan.”
 

Pauliina Silvén-Alamartimo

Tornion kaupunki

aurora%20holidays%20arctic%20factory_edi

AURORA
HOLIDAYS

Liiketoiminnan uudelleenmuotoilu,
mökkikylästä all-inclusive -matkailupalveluksi

Vuosien 2019-2020 aikana toimimme utsjokelaisen Aurora Holidays -matkailuyrityksen muotoilukumppanina, kun perinteisen mökkimajoituksen ympärille rakennettiin ympärivuotinen matkailupalvelukokonaisuus, johon sisältyivät vuodepaikkojen lisäksi myös elämys- ja ravintolapalvelut

Aurora Holidaysin palvelut suunniteltiin vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin, mutta myös huomioimaan vuodenkierron. Niin tarjottavat ohjelmapalvelut kuin ravintolan ruokalistakin vaihtuu vuodenaikoja ja sesonkeja seuraten.

Yritys hyödynsi kehittämistyön rahoituksena Business Finlandin "Innovaatioseteli" -rahoitusta sekä ELY:n kehittämistukea.

entraus%20lapin%20liitto%20arctic%20fact

LAPIN LIITTO & SITRA
ENTRAUS -PROJEKTI

Terveyskeskusten asiakaslähtöisyyden kehittämistyö

Vuosien 2018-2019 aikana toimimme Lapin Liiton ja Sitran rahoittaman “Entraus”-hankkeen muotoilukumppanina ja vedimme 13 lappilaiselle terveyskeskukselle projektikokonaisuuden, jossa kehitettiin tk-toimijoiden asiakaslähtöisyyttä sekä brändiä.

"Arctic Factoryn muotoilijat auttoivat terveydenhuollon  ammattilaisia muuttamaan näkökulmaa omaan työhönsä. Moni katsoi omaa työtään ensimmäistä kertaa asiakkaan silmin ja koki todellisen ahaa-elämyksen."

Miia Palo

Lapin Liitto

Lapin maakuntauudistus

snow igloo arctic factory

LUCKY
RANCH

Uusi majoituspalvelukokonaisuus
ideasta konseptiksi

Vuonna 2019 toimimme Pyhätunturissa Lucky Ranch -matkailuyrityksen muotoilukumppanina konseptoiden uutta majoitus- ja elämyspalveluista koostuvaa kokonaisuutta ulkomaisille ja kotimaisille matkailijoille.

Lucky Ranchin kehittämisprojektin osallistettiin myös kokeneita matkailualan tekijöitä. Konseptointityö tuki yrityksen laajentumista uudelle markkina-alueelle.

Yritys hyödynsi kehittämistyön rahoituksena Business Finlandin "Innovaatioseteli" -rahoitusta.

Winter%20Photographer_edited.jpg

BEYOND ARCTIC
KURU LOUNGE

Uusien palveluiden suunnittelu asiakastarpeiden muututtua

Vuonna 2020 toimimme valokuvausmatkanjärjestäjä Beyond Arcticin kehittämisen kumppanina ja loimme yritykselle uutta liiketoimintaa koronakriisin aikana. Yrityksen valokuvausmatkapalvelua suunnattiin uudelleen suomalaiselle kohderyhmälle ja toisaalla paketoimme uusia yrityksille suunnattuja tilapalveluja ja niiden brändäystä

Autoimme kehittämään uutta Kuru Lounge -monikäyttötilaa Rovaniemen keskustaan. Toteutimme myös brändiviestinnän suunnittelua.

RCollection ReCollection 1.png

R-COLLECTION
KIERTOTALOUS JA BRÄNDI

Vanhasta vaatteesta uusi tuote - bränditeko kestävän kehityksen kärjellä

Vuonna 2018 suunnittelimme R-Collectionille kestävän kehityksen kärjellä brändikampanjan, jossa ihmisten käytetyistä klassikkovaatteista uudelleenbrändättiin myytäviä tuotteita, joiden mukana asiakas sai tarinan kantamastaan vaatteesta.

R-Collectionin bränditeon konseptointi suunniteltiin yhteistyössä Design Forum Finlandin kiertotalouteen keskittyneen hankkeen kanssa.

Laundrette

EASY PESULA
UUSI PALVELU

Kansainvälisille matkailijoille suunnatun pesulapalvelun konseptointi

Vuonna 2020 toteutimme Easy Pesula Oy:lle uuden kansainvälisille asiakkaille suunnatun pesulapalvelun konseptoinnin. Projektin lopputuloksena syntyi palvelupolku ja suunnitelma, jonka avulla uutta palvelua päästiin testaamaan käytännössä.

Easy Pesulan palveluidea kehitettiin palvelumuotoilun menetelmillä ideasta konseptiksi, jonka avulla pystyttiin viestimään henkilöstölle ja kumppaneille haluttu asiakaskokemus ja palvelupolku.

Yritys hyödynsi kehittämistyön rahoituksena Business Finlandin "Innovaatioseteli" -rahoitusta.

AEnB2Uq2BePGbaSUDJvUsx0kW-HC_CJdamJL5Y3F

NAPAPIIRIN ENERGIA JA VESI
BRÄNDI-SLOGAN

Brändi-sloganin konsultointi

Vuonna 2020 toimimme NEVE:n palvelumuotoilu- ja brändikonsulttina heidän viestintästrategiansa viimeistelyvaiheessa. Konsultoimme brändin kehittämistä ja toteutimme yhtiön uuden brändisloganin ideointi- ja suunnitteluprosessin. Uusi brändislogan otettiin käyttöön alkuvuodesta 2021.

”Te olette kyllä onnistuneet! Ehdotuksissanne on juuri niitä näkökulmia, joita tueksemme halusimmekin. Tässä on itsekin aivan sanaton, kun tuli niin paljon ajateltavaa.”

Hannu Vaara

Napapiirin Energia ja Vesi

sauna-only.jpg

AURORA
SAUNAS

Uuden liikkuvan saunapalvelun konseptointi 

Vuonna 2020 toimimme saunapalveluita tarjoavan uuden Aurora Saunas -yrityksen kehittämisen kumppanina ja autoimme konseptoimaan idean liikkuvasta saunapalvelusta konseptiksi, jonka avulla pystyttiin testaamaan palvelun myyntiä sekä hakemaan jatkorahoitusta kehittämiselle ja investoinneille.

Yritys hyödynsi kehittämistyön rahoituksena Business Finlandin "Innovaatioseteli" -rahoitusta.

kiipeilykeskus vaki arctic factory.jpg

KIIPEILYKESKUS VÄKI
PALVELUMUOTOILU

Asiakasryhmien kartoittaminen ja uuden palvelun konseptointi

Vuonna 2021 toteutimme Kiipeilykeskus Väelle palvelumuotoilukokonaisuuden, jonka aikana kartoitettiin uusien asiakasryhmien tarpeita ja toiveita haastattelujen ja kyselytutkimuksen avulla. Lisäksi kiipeilykeskukselle konseptoitiin uusi kansainvälisille asiakkaille suunnattu palvelu.

Yritys hyödynsi kehittämistyön rahoituksena Business Finlandin "Innovaatioseteli" -rahoitusta sekä Rovaniemen Yrityspalveluseteli -rahoitusta.

meankauppa arctic factory.jpg

BUSINESS TORNIO
MEÄNKAUPPA.FI

Torniolaisten yritysten yhteismarkkinoinnin konseptointi ja työpajafasilitointi

Vuonna 2021 toimimme Business Tornion palvelumuotoilukumppanina kehittämisprojektissa, jossa konseptoitiin, suunniteltiin ja toteutettiin torniolaisten yritysten yhteinen markkinoinnin ja myynnin alusta, joka sai nimekseen meänkauppa.fi

”Palvelumuotoiluosaaminen, asioiden salamannopea sisäistäminen ja timantin kova konkreettisten asioiden tiivistäminen selkeiksi visuaalisiksi esityksiksi ovat ehdottomasti Arctic Factoryn vahvuuksia. Työpajoissa on livenä tai online muodossa vedettynä hyvä rakenne, rytmi ja positiivinen innostava henki. Voin lämpimästi suositella Tehtaan Tyyppejä.”

Marko Alamartimo

Business Tornio

pohjolan pirtti arctic factory.jpg

POHJOLAN PIRTTI

Viestinnän suunnittelu, some-markkinoinnin vuosikello sekä sisältösuunnitelman konsultointi

Vuonna 2020-2021 toimimme maaseutumatkailuyritys Pohjolan Pirtin sekä Pohjolan Kievarin kehittämisen kumppanina markkinointiviestinnän strategisessa suunnittelussa. Autoimme asiakasta sanallistamaan asiakastarpeet, jotta viestinnän toimet uppoavat valittuun kohderyhmään ja loimme pohjan markkinoinnin vuoden mittaisille toimenpiteille.

Pohjolan Pirtin markkinointiviestintää suunniteltiin palvelumuotoilun menetelmin. Autoimme yritystä myös toteuttamaan markkinoinnin konkreettisia toimenpiteitä.

moment with santa arctic factory

HETKI PUKIN KANSSA
CAFE BAR ROUTA OY

Uuden digitaalisen palvelun palvelumuotoilu, suunnittelu ja toteutus

Vuonna 2021 autoimme Äkäslompolossa toimivan Cafe Bar Routa Oy:n yrittäjää konseptoimaan korona-aikaan soveltuvan uuden matkailun digitaalisen palvelun, joka sai nimekseen Moment with Santa eli Hetki Pukin kanssa.

Hetki Pukin kanssa -palvelun suunnittelu aloitettiin asiakastarpeiden ymmärtämisestä ja kokonaisvaltaisen palvelupolun rakentamisesta.

Arctic Design Week.jpg

ARCTIC DESIGN WEEK
ROVANIEMEN KAUPUNKI

Arktisen muotoilun puolestapuhumista ja kansainvälisen tapahtuman tuottamista

Toimimme vuosien 2011-2018 ajan Rovaniemen kaupungin, Rovaniemen Kehitys Oy:n ja Lapin yliopiston hallinnoiman Arctic Design Week -tapahtuman tuotantokumppanina kehittäen tapahtumasisältöjä, tapahtuman kansainvälistymistä ja asiasisältöjä.

Arctic Design Week on kansainvälinen muotoilutapahtuma, jonka kotipaikka on Rovaniemi. Vain harvassa tapahtumassa Volkswagenin muotoilija ja suomalainen pk-yrittäjä voivat yhdessä lumisurfata, ajaa sähkömoottorikelkalla ja ístua nuotiolla revontulten alla. Me saimme sen tapahtumaan!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LISÄÄ ASIAKASTARINOITA TULOSSA