UUSI RAHOITUSMUOTO KORONAVIRUS- TILANTEESTA KÄRSIVILLE YRITYKSILLE
LIIKETOIMINNAN KEHITYSRAHOITUS HÄIRIÖTILANTEESSA
10 000 - 100 000 euroa toiminnan kehittämiseen.
“Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteessa” on Business Finlandin uusi rahoituspalvelu, joka on tarkoitettu Suomessa toimiville pk- ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirus-tilanteesta.
UUSI RAHOITUSMUOTO KORONAVIRUS- TILANTEESTA KÄRSIVILLE YRITYKSILLE
LIIKETOIMINNAN KEHITYSRAHOITUS HÄIRIÖTILANTEESSA
10 000 - 100 000 euroa toiminnan kehittämiseen.
“Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteessa” on Business Finlandin uusi rahoituspalvelu, joka on tarkoitettu Suomessa toimiville pk- ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirus-tilanteesta.
YHTEYSTIEDOT
TEHTAAN TYYPIT
Lapin liitto
Lappilaisten terveyskeskusten asiakaslähtöinen kehittäminen
2018 - 2019
Toimimme SITRA:n rahoittaman ja Lapin liiton hallinnoiman Lapin maakuntauudistus -hankkeen strategisen kehittämisen ja palvelumuotoilun kumppanina ENTRAUS-projektissa, jossa luotiin 13 lappilaisen terveyskeskuksen kehittämisstrategia yhteisten ja uusien palvelumallien luomiseksi. Työskentelyllä valmistauduttiin terveyskeskusten strategiseen uudistamiseen sekä asiakaskokemuksen ja kilpailukyvyn vahvistamiseen uudistuvassa sote-kentässä.
Toimeksiannossa osallistimme 13 lappilaisen terveskeskuksen johdon, henkilöstön ja kehittäjäasiakkaat strategiseen kehittämiseen. Projektissa asetettiin tk-verkoston yhteiset muutostavoitteet, määriteltiin yhteinen visio ja missio sekä laadittiin kehittämissuunnitelma muutosten toteuttamiseksi verkostona. Toimeksiantoomme kuului osallistavan strategiatyön suunnittelu (työpajat, kyselyt, osallistamistilaisuudet terveyskeskuksissa, henkilöstön valmennukset) ja toteutus yhteistyössä hanketiimin kanssa. Projektin aikana järjestettiin 16 lähityöpajaa tk-verkostolle ja kehittäjäasiakkaille sekä 9 terveyskeskuskohtaista kehittämistapaamista henkilöstölle.
Asiantuntijoiltamme edellytettiin laajaa tk-verkoston ja maakunnallisen kehittämisen tuntemusta ja käynnissä olevan laajemman Lapin maakuntauudistuksen tavoitteisiin perehtymistä sekä kykyä fasilitoida osallistavaa prosessia siten, että jokaisella tk-verkostoon kytkeytyvällä vastuuhenkilöllä on mahdollisuus vaikuttaa strategian sisältöihin, asetettaviin tavoitteisiin sekä yhteiseen kehittämissuunnitelmaan. Projektin lopputuloksena syntyi Lapin maakunnan terveyspalveluiden kehittämistavoitteet sekä maakunnallinen ja terveyskeskuskohtainen strateginen kehittämissuunnitelma. Haasteena olivat pitkät välimatkat verkoston terveyskeskusten välillä ja suunnitelmaan kirjattiin myös tavoitteet ja askelmerkit jatkuvan yhteiskehittämisen ja kumppanuusverkoston toimintamallille.
TOIMENPITEET
Strategiseen palvelumuotoiluun perustuvan kehittämistyöpajasarjan (16 työpajaa) suunnittelu
Työkirjan suunnittelu ja toteutus
Työpajasarjan toteutus 13 terveyskeskuksen henkilöstön ja johdon kanssa
Terveyskeskuskohtaiset kehittämistapaamiset
Tulosten yhteenveto ja esittely sidosryhmille
LOPPUTULOKSET
TK-palveluiden asiakassegmentit ja asiakasprofiilit
Yhteiskehittämistä ohjaavat strategiset kulmakivet
(visio, missio, arvot)Kehittämistarpeiden prio-listaus
Terveyskeskuskohtainen kehittämissuunnitelma
Lisäksi projektin tuloksena muodostettiin avosairaanhoidon VEKE -vertaiskehittämisverkosto
Tapahtumien sarja hanketyön ammattilaisille! Tutustu Hankemestarit x Johtaminen -tapahtumaan.
Hyvän johtajuuden merkitystä projektien onnistuneessa läpiviennissä ei voi sivuuttaa.
Hankemestarit x Johtaminen -tapahtuman taltiointi tarjoaa syvällistä tietoa ja keskustelua johtamisen merkityksestä yhteiskunnan kehittämisessä ja hanketyössä. Tapahtumassa käsitellään strategista kehittämistä, palvelumuotoilua ja ihmisten osallistamista, tarjoten käytännön työkaluja ja inspiraatiota kehittämistyön johtamiseen.
Johtamassa aiheen pariin ovat Jussi Korhonen, Pikka-Maaria Laine, Päivi Ekdahl, Hannu Kähkölä, Antti Eteläaho ja Julius Uförsagd.