top of page

TALKSHOW LAPISTA | Juliuksen Hiace

Juliuksen Hiace on Lapista kertova ja Lapissa tehty talkshow-ohjelma, jossa Anu Pentik, Jope Ruonansuu, Kari Väänänen ja muut lappilaiset tekijät kertovat mitä Lappi ja lappilaisuus heille merkitsevät.

 

Muotoilija ja yrittäjä Julius Oförsagd lähtee etsimään lappilaisuuden syvintä olemusta ja tapaamaan mielenkiintoisia henkilöitä eri puolilla Lappia. Juliuksen Hiace -talkshown kaikki jaksot ovat katsottavissa täysin ilmaiseksi tällä sivulla.

Juliuksen Hiace, 2018, Arctic Factory

 

Käsikirjoitus: Julius Oförsagd ja Jussi Olavi Jokinen

Ohjaus: Jussi Olavi Jokinen

Kuvaus ja editointi: Antti Raatikainen

Musiikki: Jason Shawn / Audionautix

Tuotanto: Julius Oförsagd

Ohjelma

JAKSOT | Juliuksen Hiace

Katso kaikki jaksot ilmaiseksi

Yhdeksänosainen talkshow-sarja Juliuksen Hiace on katsottavissa täysin ilmaiseksi tällä sivulla.

 

Tutustu myös ohjelman lisämateriaaleihin YouTube -kanavallamme ja muista jakaa materiaalijamme myös eteenpäin. Iso kiitos, kun olet mukana Hiacen matkassa!

Jaksot
julius oforsagd juontaja

Kuka Julius?

Talkshown isäntänä toimii ohjelman nimen mukaisesti Julius - Julius Oförsagd on lappilainen muotoilija ja yrittäjä, joka toimii aitiopaikalla Lapin kehittäjänä.

 

Juliuksella oli unelma omasta talkshowsta ja niinpä hän otti Hiacen alleen, keräsi luovan tiimin ympärilleen ja aloitti Lappi-teemaisen ohjelman kuvaukset. Lopputulos on tässä sinun nähtävissäsi.

Julius toimii muotoilijatyönsä ohella Lapin luovien alojen klusterin puheenjohtajana ja hänen käsissään ovat muotoutuneet niin Lapin Suomi100-juhlallisuudet, rovaniemeläinen Arctic Design Week kuin Suomen partiolaisten brändi.

Tekijät

Mikä Hiace?

Talkshown näyttämönä toimii niinikään Hiace. Eikä mikä tahansa Hiace, vaan vuoden 1976 klassikkomenopeli.

Nettihuutokaupasta mukaan tarttunut Toyota Hiace -lava-auto toi mukanaan myös tarinan. Auton historia on suorastaan aistittavissa siitä ja vaikka keinonahkapenkit vaikenevat tarkoista faktoista, voi mielikuvituksen antaa laukata. Nyt auton kyytiin istuvat lappialiset tähdet ja tekijät.

vanha hiace sisatila
vanha hiace maisema
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_191e.jpg

PODCAST | Juliuksen Hiace

Lapin Kansan podcast

Lapin Kansa julkaisi Juliuksen Hiace -talkshown keskustelut podcast-muodossa ja kaikki jaksot ovat kuunneltavissa Spotifyssa.

Podcastissa Hiacen tutut ajovalot välkähtävät ja vieraat istutetaan sohvalle tutkimaan lappilaisuuden syvintä olemusta. Kari Väänänen, Anu Pentik, Jope Ruonansuu ja monet muut lappilaiset tähdet ja tekijät kertovat mitä Lappi ja lappilaisuus heille merkitsevät.

Juliuksen Hiace -podcast, 2018

Arctic Factory & Lapin Kansa

Editointi: Antti Raatikainen ja Jussi Olavi Jokinen

Musiikki: Jason Shawn / Audionautix

Tuotanto: Julius Oförsagd ja Eero Leppänen

Podcast
Tehtaan Blogi - spotify_edited.png
lapin kansa logo.jpg
bottom of page